Vrijdag 29 december 2006 nummer14  
   
  www.modderdorp.nl hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink - freelancecorrespondent: Nuunheertje  
  Mie-rakel  
   
      foto: Inge Beeftink  
   
  Kars en Margo foto: Inge Beeftink  
 

Ingezonden:

Dag redactieleden,

Tot mijn grote verbazing lees ik zojuist dat naamgenote Korrie (en De Vreemde) een tragische dood is gestorven. Wat is er gebeurt? Is het zo erg dat jullie het niet durven te vermelden in de Modderdorpse Tijd?

Ik hoor het graag van jullie!

Groetjes,
Korrie

 
 
  moeder Miera en vader Guus met dochter Natasha     foto: Inge Beeftink  
 

Fragmenten uit een brief aan Korrie

Lieve Korrie,.............

-..........Ik zal het uitleggen. Eigenlijk is het allemaal heel onduidelijk wat er gebeurd is. De Vreemde lag op een dag zomaar dood achter de vrachtwagen van Hans Bus. We hadden haar al een paar dagen niet meer gezien maar daar waren we aan gewend omdat ze heel Modderdorp als haar domein zag. Soms verbleef ze tijden bij bewoner N. helemaal aan de andere kant van het erf. Echter de vrachtwagen had het zicht belemmerd.
Het zag er vervelend uit hoe het beest daar als een levenloze ongeordende verenhoop op de rug lag. De Vreemde was namelijk zelf bijzonder ijdel.
Ing en ik hebben haar begraven naast de oude trekker bij de sloot die soms licht geeft. Achteraf menen we dat ze al zwak was termeer omdat ze al vaak wegkroop onder de auto. We gaan er maar vanuit dat ze is gestorven aan een ziekte.

-............Tussen al die dingen dingen lag het dode lichaam van Korrie. Niet zoals De Vreemde, raar verongelukt met verwaaide veren maar alsof ze was neergelegd. Het verenpak zonder veerkracht maar intact ligt sierlijk in een natuurlijk bed gevleid tussen de materialen. Haar kop is in een s daarlangs opzij gevallen. Uiterlijk kon ik op het eerste gezicht niets ontdekken maar bij nader onderzoek vond ik in de nek een roodbruine vlek met twee

 

donkerder plekjes op zo’n 3 centimeter afstand van elkaar. bewoner N. werd erbij gehaald. "Een vos!, zei hij direct maar dat zeggen ze altijd hier als ze niet weten hoe iets is gebeurd, dacht ik". De vos heeft een slechte reputatie. Toch, na lang nadenken konden we niets anders bedenken dan dat het een vos is geweest die Korrie de das heeft omgedaan. Of ze ooit werkelijk op een nest heeft gezeten? We zullen het niet weten.

Korrie lag er zo mooi daar in de oude koestal waar de zon in stralen binnenkomt en het heel stil is , dat we besloten hebben haar daar ongerept te laten liggen. De prachtige veren van Korrie zijn nog steeds intact en het ziet er niet vreselijk uit maar vredig. De dood is lelijk, heel lelijk maar onze geliefde Korrie is en blijft een prachtige vogel. Wij gedenken haar.

Er is ook goed nieuws dat we alvast aan jou willen verklappen. De natuurlijke cyclus is onvermoeibaar. Na wat startperikelen tussen De nieuwe vrouwtjes pauw, Miera en de ongeduldige Guus zijn ze een stel geworden en heeft Miera 5 eieren gelegd waarvan er ééntje is uitgekomen en die heet Natasja. Het kuiken is klein maar gezond. Ze zitten opgehokt (dat moet nu weer) in een riante eengezinsstal naast de hooiberg en de redactieruimte. Guus is waaks genoeg om het jong te beschermen tegen de ouwe rooie.........]         de redactie

 
     
   
 
Natasha dochter van Miera en Guus augustus 2006 - december 2006 †
 
 
maakwerken
 
     
  foto inge beeftink     tekening: Joik  
     
 
Uitslag van de Prijsvraag
 
     
   

Het antwoord op de vraag"Hoe oud is het oudste paard, Old Billy?" luidt:

Old Billy werd 62 jaar oud en werkte 57 jaar als trekpaard.

Het juiste antwoord werd gegeven door:

Bart Jansen

de prijs, een perskaart van de Modderdorpse Tijd, wordt aan huis afgeleverd

 
     
     
   
     
   
  tekeningen : Liesbeth Beeftink  
     
   
  Bos op West-Terschelling langs het fietspad naar de bessenschuur                                                                                                                                             tekening: Joik  
   
  foto: Inge Beeftink  
 
     
  Nieuwe abonnees: May Heek te Arnhem, Joshua Janssen te Coutenval, Jeantes la Ville. De redactie van de Modderdorpse Tijd feliciteert hen met deze keuze      
  mail naar de redactie@modderdorp.nl  
  Wordt nu 10tjeslid van de Modderdorpse Tijd en ontvang een Perskaart op naam  
 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 29 december 2006

bekijk eerdere edities

of ga naar de

homepage: modderdorp.nl