dinsdag 28 maart 2006 nummer: 8  
   
  hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink - freelancecorrespondent: Nuunheertje  
  lente serieus  
   
     
   
     
   
  Videostills:Joik  
 

getekend moment

  letters en woorden  
 

tekening: Joik

 

Dag Varanen-jongen met je intens groene doffe lichaam en je rubberen benen die je vertikaal omhoog kunnen dragen, Met een staart zo zwaar als een opgerolde kwantum-mat en ogen als aquamarijnen die, glinsterend slinks, bij het geringste licht een jong kind waarnemen.

Dag gevleugelde  Met je ronde oren van binnen, je bent nu een adelaar. Met je slingerende klauwen als je wentelend vissen aanschouwt En hoe je je dan vervolgens verhoudt tot vliegtuigen, waarvan er zoveel zijn

Soms hang je als een gordijn voor de zon,

heel even.

 

 

 

auteur bekend bij de redaktie

 
  Ingezonden:  
 

Geachte redaktie,

Met veel plezier hebben wij de laatste editie van de Modderdorpse Tijd weer doorgenomen. Het is altijd een vreugde weer een aflevering te ontvangen en te lezen hoe het de Modderdorpers in het verre Noord-Holland vergaat. Door de fotoos krijgen wij een indruk van de barre leefomstandigheden daar en wij hebben dan ook bewondering voor de manier waarop de bewoners de strijd met de elementen aangaan. Erg onder de indruk waren wij van de aktiviteiten van bewoner S. Het roken van het spek zag er indrukwekkend uit en het resultaat deed ons het water in de mond lopen. Hier is het woord authentiek eindelijk eens op zijn plaats!!

Wij zouden het dan ook fantastisch vinden, wanneer wij de mogelijkheid hadden iets van dit mooie produkt in de wacht te slepen. Kan de redaktie van onze krant daar navraag naar doen?Wij wachten in spanning af. In de hoop op verschijning van een volgend nummer, eindig ik met hartelijke groeten aan alle medewerkers,

Mevrouw Moempaard - Doesburg.

   
oude Modderdorpse wijsheden        tekening: Berend & zn.
         
     
   
  foto: Inge Beeftink  
 

Familie Abonneren?

Wilt u een familielid abonneren of een proefabonnement kado doen, stuur een mail naar abonnee@joukemellema.nl en motiveer daarin uw verzoek en vermeld naam, mailadres en woonplaats. U krijgt persoonlijk bericht van de redactie omtrent uw aanvraag.

 
  Kippenzaken      
     
 

Lieve Jouk

Van het weekend hoop ik eindelijk het hok van de kippen af te kunnen maken.Wil je me dan helpen om Bil en de clan op te halen want dat is een zeer moeilijke klus. Weet je nog dat ik moeder onderweg naar Niek verloor dat was zo erg. Ze rende gelukkig de schuur in waar het licht was, maar het had evengoed heel anders kunnen lopen. Hoe? dat zullen we nooit weten. Ze rende de badkamer in en toen heb ik haar met een zwart wollen jasje in de douchekuip gevat en haar alsnog bij Niek in het hok gebracht. God, wat heeft die familie lang gestreden om zich een  plaats in het kippenhok te verwerven. De anderen deden zo lelijk tegen hen.Ik kon het haast niet aanzien.

 

 

Soms heb ik wel een hele poos bij ze in het hok gezeten dat was een bijzonder goede ervaring; zo met z'n allen. Op een keer hebben we zo samen naar de schapen gekeken die onder begeleiding van de Polen naar een nieuwe wei werden gebracht. Ik voelde me heel veilig en niemand lette op ons. Het is zo jammer dat de hanengroep waar Flakes ook toebehoorde niet meer echt bestaat. Het is net als een band die uit elkaar valt. We moeten wel aannemen dat Flakes overleden is en die andere hanen, tja daar is ook niet veel meer van over. Ik weet niet precies hoe dat zit maar van de zomer zal ik weer beter in staat zijn om het te bestuderen. Als wij ook weer van het ware buitenleven kunnen genieten.

Tot vanavond lieve schat

 
     
     
  Stilleven  
 
Veel bewoners leven er lustig op los en zijn zich nauwelijks bewust van de bijzondere composities die zij soms veroorzaken door hun dagelijkse gedragingen en loopjes over paden. Onze fotograaf ging op zoek naar zulke dynamische en snel wisselende composities.
 
     
     
 

Bewoner S. zegt:

"Harley Davidson Trike bijna rijklaar"

 
   
 
Op dit ogenblik wordt er samen met Harrie de smit hard gewerkt aan het op tijd rijklaar krijgen van deze motorfiets. Het balhoofd had enkele aanpassingen nodig om het sturen wat lichter te maken. De bewoner heeft zijn gehele leven op deze Harley gereden en wil dat graag nog lang blijven doen. Echter om zijn ouder wordende knieën te sparen is er een driewieler van gemaakt . Zo hoeft S. bijvoorbeeld de Harley niet meer met de kieën te houden voor een rood stoplicht. Met de lente zullen ook de dagtoertjes weer beginnen en wie weet gaat het padje nog weer eens naar Noorwegen, een land waarvan Harleyrijder S. heel veel houdt en waar hij jaren terug al eens met deze Harley een rit naar de Noordkaap heeft gemaakt. In de rieten mand kan genoeg proviand.
 
     
  Nachtmerrie begon juist toen het licht aan ging  
     
 

het beeld is half zo hoog als S.

  S. wijst naar de plek waar zij het beeld aantrof  
 

Van onze Verslaggever Joik:

Bewoner N.S. heeft bewoonster S.K. heel erg laten schrikken. N. had voor een prikkie bovenstaand beeldhouwwerk gekocht en als verrassing naast het bed van S. gezet. Echter, N. was zich er niet van bewust geweest dat S. pas in het donker de slaapkamer zou betreden. De bewoonster kent de weg goed in haar eigen slaapkamer dus ging naar bed zonder de lamp aan te doen. In het pikkedonker, op de tast, zocht zij steun om in bed te stappen en greep daarbij nietsvermoedend

 

 

met één hand in de taaie bos 'haar' van het beeld. De schrik sloeg haar om het hart maar de bewoonster vermande zich en deed het licht aan om te zien wat het was maar toen pas werd de nachtmerrie compleet. N.,wat teleurgesteld: "Ik vind het zo'n prachtig beeld maar van S. mag het zelfs niet op de veranda staan, Ja, zij zegt het zelfs te willen verbranden".

 
     
 
Namens de buitenwacht in Groningen volgend ingezonden dierenbericht:
 
 

Krolse poes onderzoekt eigen marktwaarde

Bij het aanbreken der lente hoort de voortplanting van mens en dier. Dat sommigen die boodschap wel heel luid van de daken schreeuwen heeft tot genante vertoningen geleid in Groningen-stad. Poes Fiepie, die tot dusverre nooit enige belangstelling toonde voor het mannelijk geslacht, werd door een zwarte aanbidder uit huis gelokt. Eenmaal buiten zette zij haar keel open en bracht de meest afgrijselijke klanken voort. "Ik wens mijn populariteit bij de katers te onderzoeken alvorens met wie dan ook gemeenschap te hebben", aldus Fiepie in een interview tussen de bedrijven door. En die populariteit was ongekend. In grote getale kwamen nog nooit eerder gesignaleerde katers aandribbelen in de tuin van Westinghousestraat 28, waar vanuit Fiepie opereerde. Het wemelde er van de luid mauwende, bronstige dieren die Fiepie een voor een rauw lustten. Een ooggetuige liet weten dat Fiepie uiteindelijk op z'n minst door één zwart-witte kandidaat 'genomen is'. Fiepie zelf was niet bereikbaar voor commentaar over haar escapades. Ze zegt geen enkele waarde te hechten aan vulgair geslachtelijk verkeer en wel iets anders aan haar kopje te hebben. Zou zij soms doelen op een op handen zijnde zwangerschap? Mogen wij ons verheugen op een nestje eind mei?

Wordt vervolgd...

   
      poes Fiepie uit Groningen  
  gevallen scheermes  
   
  foto:Inge Beeftink  
 
Knecht André in 'nieuwe' Nissan Priméra naar vrouw Justina in Lublin
 
     
         
 

Nieuwe abonnees: de heren Bouke en Harm van suburbane boerderij de Meijhorst te Nijmegen, het Havanna aan de Waal en Marieke en Timo te Nijmegen . De redaktie van de Modderdorpse feliciteert hen met deze keuze.

 

 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 28 maart 2006

terug naar het overzicht