Zondag 20 mei 2007 nummer:16  
   
  www.modderdorp.nl hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink  
  wilgenkatjes  
   
  foto: Joik  
 

 

     
   
 

foto Inge Beeftink

 
 

 

kippennieuws

Vanmorgen heb ik verschrikkelijk gelachen. Toen ik de schuurdeur open deed zag ik dat mijn kippen zich al verdrongen achter het gaas. Guus, de pauw keek het aan van buiten.( ik heb zo het idee dat Miera op een nest zit want ik zie die twee niet meer vaak samen).
Ik deed het kippenhok open en de kippen renden al voor me uit naar de schaftkeet.
Ik gaf ze gauw voer en ging erbij zitten op de autoband. Dat doe ik vaak. Omdat Guus er dit keer bij was letten de kippen wel op waar ze liepen anders konden ze iets van hem verwachten. En ik zeg je, die snavel van Guus is niet mis. Het kipje wat helemaal onderaan de pikorde staat rende het meest omdat die moest uitkijken voor zowel haar gezellinnen als de pauw. Ze rende van hot naar her. Het leuke was dat de kippen niet echt een idee hebben van de staart van Guus. Het kleine kipje rende steeds maar weer onder de kont van Guus door en dit vond Guus niet zo grappig maar tegelijkertijd vond hij het ook verwarrend. Er gebeurde iets op een zeer intieme plek zo tussen zijn achterste en zijn praal-sleep maar wat dat was en wie precies de dader was dat kon hij door de verwarring niet meer inschatten. Dus hij pikte de eerste de beste die hem voor de voeten liep. Dit gebeurde talloze keren en niemand begreep er echt iets van maar ik lachte me een kriek op mijn band. Guus is vrij traag maar dat kan hij makkelijk zijn want hij is een heerser.

 
     
 
 
   
 

foto Joik

 
   
 
filmstill Joik
 
 
Antwoord op de prijsvraag:
 
aangevreten
 
 

ten west,zuidwest van al Basrah, Iraq, rivier al Arab

Het juiste antwoord kon door niemand gegeven worden.

(al Arab= de Eufraat + de Tigris)

 

 
         
   
 
foto's persbureau Modderdorp
 
   

in het luwtje

 

De eerst zonnestralen komen modderdorp binnen maar het waait nog erg hard. Nuun Heertje probeert uit op welke plek een aantal modderdorpers het beste plaats kunnen nemen voor koffie en koek.
 
 
Roekie
 
  douchecel bewoner I.  
 
 

Het nieuwe zomerverblijf van N. en S. is een lust voor het oog. N heeft er lang en hard aan gewerkt en hij heeft het voor elkaar gebokst. Het huisje is om een aantal takken heen gebouwd en dat was nog knap lastig. "Er moest rekening gehouden worden met de wind, die hier bar en boos kan zijn", zegt N."De speling om de takken is dus erg belangrijk. Het enige wat nu nog moet gebeuren is dat er een raam in het dak moet komen, om naar de sterren te kijken". Wat een droomhuis!!

 

reakties van de lezers

Modderdorpers, ik ga straks met goede moed in bed stappen en niet omdat ik zo goed heb nagedacht over het leven en alles, alleen omdat de Moddertijd zo goed voor me heeft nagedacht. Wat een opbeurend blad maken jullie. Trots dat ik nu tot de abonnees behoor. Googlesokken top.

Hans

Beste Redactieleden van Modderdorp.nl, Wat een leuke website! Het doet mijn hart deugd zulks moois en fijns te zien. Als er een mogelijkheid is, zou ik graag abonnee worden. Alvast dank,       

Aukje Koks

Geachte redaktieleden ! Eindelijk een website die ertoe doet, die echt iets toevoegt, etc. Ik blijf graag op de hoogte.

André

PS Komen jullie binnenkort een keertje eten? (Grauwe erwten oid)

beste modderdorpers
wij willen heel graag op de hoogte blijven van alle
modderdorpse beslommeringen.
met vriendelijke groetjes
sema en marcus( www.semabekirovic.nl )

 
         
 

Het hoofd is de etalage van de ziel.

   
 
tekening Joik
 
   

Jaap

Toen Jaap, de boer van over de dijk nog leefde kwam hij vaak even langs in de schuur als hij iets nodig had. Bijvoorbeeld een scharnier, een grote spijker of een fietsplakker voor op een gaatje in zijn rubberen laars. Anders kreeg hij een natte voet tijdens het schoonmaken van de melkstal. "Sinds hij was gestopt met roken had hij altijd snoepjes in de zak", zegt bewoner N. Als ik er één aan hem vroeg gaf hij er één aan me maar zonder vragen nooit.

Jaap leek wel altijd vrolijk. Hij kwam vaak op zijn groene en gele John Deer traktor naar het boerenoverleg. Toen we de slaapkamer nog in de caravan hadden stond mijn Apple computer en de montageset daar ook in een hoek opgesteld. Soms, als ik zat te werken, stak hij zijn kop om de deur en stelde hij tal van vragen over de werking en capaciteit van de apperatuur. Hij rook naar koeienmest. Zijn koeien stonden vaak in de wei hiervoor. "Die koeien," zei hij, "zijn mijn broodje."

 
 
foto Inge Beeftink
 
   
 
foto Joik
 
 
  Nieuwe abonnees: Sema Bekirovic, Marcus Bruystens, Sasha Bronwasser, André Pielage, Aukje Koks, Wafae Ahlouch, Marieke Beeftink, Timo van de Walle, Ansuya Blom, Rutger Slump, Els van 't Klooster , Erik van der Weijde, Sil van der Woerd.  De redactie van de Modderdorpse Tijd feliciteert hen met deze keuze      
  mail naar de redactie@modderdorp.nl  
  Wordt nu 10tjesabonneeeeee van de Modderdorpse Tijd en ontvang een Perskaart op naam  
 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 20 mei 2007

bekijk eerdere edities

of ga naar de

homepage: modderdorp.nl