Maandag 17 december 2007 nummer 21  
   
  www.modderdorp.nl hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink  
  Burning klomp  
   
      schilderij I.Beeftink  
 
Brammetje
 
   
 
We hebben de jonge Bram gevonden in de schuur hiernaast. Hij liep ontzettend te mauwen. Hij was zijn moeder kwijt. Bram woont nu bij ons in de redactieschuur.
 
foto: Joik
 
   
 

kippennieuws door bewoner I. Loveyou

 
 
De laatste tijd heb ik weinig zicht op het leven van de kippen. De winter zorgt ervoor dat ik nauwelijks naar buiten ga. Eerst waren er weken vol met modder en nu is het zo ijskoud dat ik van binnenverblijf naar binnenverblijf ren. Het enige moment dat ik de kippen zie is als ik ze eten ga brengen. De afgelopen tijd zag dat er ongeveer zo uit: Rond het middaguur ren ik in mijn roze duster naar buiten omdat dit kledingstuk het enige is wat mij warm kan houden in deze barre tijden en dan spurt ik richting de schuur waar de ton met eten staat. Ik kijk daarbij goed om me heen of er niemand te bekennen is want ik schaam me nogal voor mijn verschijning in die ochtendkleding. Vervolgens moet ik door een moeras van modder, eerst stappend over een oude plat liggende ladder en daarna een dikke balk. Dan ben ik bij de ton. Inmiddels ben ik omringd door veel kippen (kippen van Bram, kippen van ons, nieuwe zijdehoenders van ons en de pauwen). Ze dringen om mij heen, ik pak een bak vol met voer, trap her en der een kip aan de kant en baan mij zo een weg naar een ruime plek waar elk stuk pluimvee tot zijn recht komt en zich aan de maaltijd kan spoeden.
 
   
  foto's: Joik  
  wietvoeten  
Reactie
 
   

Beste redactie,

Ik heb de Modderdorp site nu uitgebreid bekeken...
...Vijf jaar in een heuse Nederlandse krottenwijk. Heel bijzonder. Ik woon momenteel in een zeer fatsoenlijke wijk, maar we hebben het huis van top tot teen gestript en volgens mij zitten jullie er veel comfortabeler bij dan ik. Het begrip krot is weer zeer betrekkelijk. Ook de tuin hier heeft betere tijden gezien. Ik was vroeg in de herfst gaan graven (ik had een of ander spannend plan), maar het bleek al gauw dat de geulen vol liepen met water. Veel modder in de loopgraven van mijn achtertuin. Ik heb de handdoek in de ring gegooid. In januari komt er een echte tuinman de boel herstellen.
Graag zou ik abonnee willen worden van jullie tijdschrift. Ik vond het verfrissend en ook heel grappig en mijn vriend is jaloers op jullie kippen (staan hoog op zijn verlanglijstje).

groet, Helen

 
     
     
  Poolse buurman verwijderd uitzicht  
   
 
van uw verslaggever:          Na hun intrek te hebben genomen in de achtergelaten woonwagen van ex-bewoner I., zijn onze Poolse buurman en buurvrouw vrij direct begonnen met het oprichten van een schutting. Wetende dat zij uit een hele grote stad in Polen komen, is het misschien de weidsheid die hen te machtig werd. Op de foto hieronder ziet u hun voormalige uitzicht.
 
   
 
foto's: I.Beeftink
 
   

Kort nieuws:

De Dood tot drie keer toe verslagen.

Abonnee Bart Jansen verhuist van suburbane boerderij naar langere optrek in Ooipolder.

Bewoner N. rookt sappig everzwijn uit Drenthe.

Eerste Modderdorpse postzegel stuit op weerstand bij T.N.T. post. Toch gaat Modderdorp verder richting onafhankelijkheid

 
  Tussenstand: De Dood versus Modderdorp: 1-3 voor Modderdorp  
foto: Joika
 
     
  bijzondere resident, E van der Wijde (toekomstig buitenlandcorrespondent)  
1e druk Modderdorpse zegel
 
   

 
  Gedroogde profielafdruk van de linker schoen van dhr. Simon Angel.

Dit stuk klei bleef in 2005 in deze vorm achter na een bezoek van dhr. Angel aan Modderdorp. De redactie heeft het zorgvuldig gedroogd en gebakken op de Jøtul houtkachel. Op 29 november j.l. zijn dhr. Angel en diens vrouw Emilie bevallen van een dochter: Elena Liduina. De redactie feliciteert hen met dit grote geluk.

   
     
   
 
     
  Nieuwe 10tjes-abonnee: Sandra Felten   Nieuwe abonnees: Arjen Beeftink te Arnhem, Anne de Vries te Amsterdam, Benjamin de Wit te Amstedam, Siri Driessen te Arnhem, Liza Kemman te Amsterdam, Helen Lusted, Eveline Roos te Schoorl, Zeng Tu te China, Geert van de Wetering te Amsterdam, Hansje van Etten, Roos van Haaften te Arnhem, Witte van Hulzen te Arnhem, Wim Zurné te Nijmegen, Gemma Zonneveld te Pannerden. De redactie van de Modderdorpse Tijd feliciteert hen met deze keuze      
  mail naar de redactie@modderdorp.nl  
  Wordt nu 10tjes-abonnee van de Modderdorpse Tijd en ontvang een Perskaart op naam  
 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 17 december 2007

bekijk eerdere edities