zondag 16 april 2006 nummer: 9  
   
  hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink - freelancecorrespondent: Nuunheertje  
  www.Modderdorp.nl officieel geopend  
   
  Videostill: Joik  
  Billy,Chippy en Gele Lilly nieuw hok  
   
 

Jonge Kippen leggen meteen twee eieren in de ochtend na hun verhuizing.

Het heeft even geduurd maar na heel wat weekenden timmeren, schilderen en gaas nieten, kon deze bewoner haar kippenhok in gebruik nemen. Vorig jaar zijn op deze plaats de drie kippen als kuikentje verzorgd door de bewoner nadat zij door haar van een wisse dood waren gered uit de bek van de grote rode kater. Nu, na een winter in het hok van N. kunnen zij van hun weldoordachte nieuwe privéonderkomen genieten. Vooral nu per 1 mei de ophokplicht weer wordt opgedoekt, lijkt de toekomst voor Billy, Chippy en Gele Lilly rooskleurig. Volgend weekend zal de bewoonster een poging ondernemen om de haan met de mooie witte staartveren uit de stal te vangen die daar al de winter lang zit opgehokt met enkele hennen en drie pauwen. Het is de bedoeling dat die haan dan snel vader zal worden.                    van uw verslaggever Joik

 
   
  foto: Joik  
 
  oude Modderdorpse wijsheden      tekening: Berend & zn.      
     
         
  de naam Modderdorp  
 

Van onze verslaggever Joik:

    Het is onduidelijk wanneer de naam Modderdorp voor het eerst werd gebruikt. Op internet vond ik deze aantekeningen. Het betreft gegevensstaten van het vogelwaarnemingenarchief VWG Alkmaar. Vogelaars noteren hierop alle door hun geziene vogels op een bepaalde lokatie en tijdstip. In 2001 werd de naam Modderdorp geheel nog niet gebruikt en verwees de vogelaar in kwestie naar: "die rommelboerderij" om de lokatie van een Zwarte roodstaart te archiveren.

 

In 2002 wordt op de lijst de naam Modderdorp voor het eerst gebruikt in verband met het spotten van een Steenuil maar werd de naam tussen aanhalingstekens geplaatst om aan te geven dat dit een "onzekere" benaming was of zelf een "ironische". Pas in 2004 wordt de naam Modderdorp volwaardig en onomwonden gebruikt om een Zwarte roodstaart te melden. De postbode weet in iedergeval wel waar hij aan Modderdorp geadresseerde post moet afleveren en doet dat dezer dagen fluitend omdat Doppie de Hond niet meer waakt.

 
         
   
  uit het internetarchief van VWG Alkmaar  
   
  Steenuil foto: Cor Hopman   Zwarte roodstaart foto Harm Niessen  
         
 
  knecht Martin weerom  
     
 
  de bewoners vieren de weerkomst van knecht Martin  
 
  Modderdorpse bloemenkraam  
   
  foto: Joik                                                                   Twee jonge modderdorpers wachten uren tot de volgende klant langsfietst  
  Modderdorps vakwerk  
   
   

foto boven en links: werk van Niek Sevenhuysen

Niek zit op een cursus pottenbakken. De poezen zijn een werk van enkele jaren geleden. Hij is probeerde vooral met vierkante vormen te werken omdat hij rond niet goed vind.

Toch heeft hij in de vaas op de foto hierboven, die vrij recent door hem is vervaardigd, rondingen toegelaten.

 

 

2 foto's onder: werk van Nuun Heertje

De twee onderstaande foto's zijn genomen in de voormalige buurtwinkel: Voorst levensmiddelen, van Dirk Voorst. Na zijn pensionering heeft hij zijn winkel in Burgervlotbrug omgevormd tot biljartsoos voor vrienden. Ter herinnering aan die winkel heeft Nuun Heertje deze tekeningen op de muur gemaakt.

     
   
     
   
     
     
  Prijsvraag: Wat ziet deze bewoner?  
     
     
  Onder de goede inzenders wordt een zeldzame Modderdorpse Tijd perskaart verloot.  
     
     
  65,5 tot 99,6 miljoen jaar oude versteende schelpen en zeeëgels op een theedoek  
     
   
  fossielen uit de krijtrots van cape Blanc Nez vlakbij Calais uit de periode die Boven Krijt wordt genoemd.  
     
 

  foto: Inge Beeftink  
 

 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 16 april 2006

terug naar het overzicht