woensdag 9 maart 2006 nummer: 6  
   
  hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink - freelancecorrespondent: Nuunheertje  
  Opge-(fff)hokt!  
   
  Van onze verslaggever Mellema:   foto: Jouke Mellema  
 

Naar aanleiding van het naderende H5N1virus hebben de vogels op Modderdorp het zich moeten laten welgevallen, opgehokt te worden. Kennelijk vonden andere vogels, van buiten deze kleine gemeenschap het nodig te sympathiseren met de modderdorpse. Zo was een bewoner getuige van een tafereel waarin een voltallig gezin hun zo lang gekoesterde tamme witte eendjes in plastic boxen, uit de auto laadde en in een korte afscheidsceremonie de eendjes gelijktijdig losliet in het ons zo geliefde dorp.

 

De getuigende bewoner heeft onderstaande situatieschets overhandigd aan de redactie. Ook heeft een pauw van het mannelijk geslacht (zie foto hierboven) zich solidair verklaard met opgehokte soortgenoten. Of het feit dat Corrie en de Vreemde twee vrouwelijke pauwen zijn hier nog een rol heeft gespeeld? Wellicht kan modderdorp in het voorjaar een nest jonge pauwen verwelkomen. In elk geval heeft de redactie noch van Corrie, noch van de Vreemde een klacht ontvangen. De redaktie acht het onnodig een foto van de dissidente eenden te tonen.

 
   
  De eendjes zijn inmiddels de sloot over gezwommen uit ontzag voor de grote rode kater van boer Modder die zij net op tijd hebben leren kennen.  tekening: bewoner I.K.  
 

 

     
 

Reclame

Doe boodschappen bij DDDDD in Doesburg! aanstaande zaterdag: de dwaze doekendagen te Doesburg.

 

Ingezonden:

Lentekriebel,

Een schaap in Moddergat
was haar zwangere buik behoorlijk zat,
blèrde en mekkerde tot diep in de nacht
en Moddergaatse engelen hielden trouw de wacht.
Vroeg in de morgen mekkerde kletsnat
een pasgeboren lammetje in Moddergat.

SOAPIE

 

 
Beste redaktie van De Modderdorpse Tijd

Met veel interesse en plezier hebben wij de verschillende edities van het veelzijdige blad ontvangen en willen hierbij zeer onderdanig een verzoek in dienen om(misschien als eerste buitenlanders) een abonnement te kunnen krijgen.
Wij zijn zeer ontroerd wat er zich allemaal afspeelt in het dorp en bedanken de redactie voor de prachtige foto's en tekst. Zo blijven wij hier op het noorse platteland enigszins op de hoogte wat zich in de polder afspeelt. De schapenstal en hekjes doet ons zeer denken aan het Samenland(lappen) in Noorwegen. Wij blijven de hoofdredacteur dus JOIK noemen(het Samenlied).
Dorpse groeten uit Skånevik.

Wim en Gerda Weers
 

 

 

 
  Vogelvluchtperspectief relativeert nogal  
   
  "Daar!, zo beschermd door de dijk, met nog kromme weggetjes. Daar landen!, in dat weiland": zei de voorste gans. De rest volgde haar in een sierlijke boog naar beneden.   foto:Jouke Mellema  
  Sterrenhoop behoorlijk gevaarlijk  
   
  bewoner C. wenst niet gestoord te worden tijdens de animatiefilm: Robots.    foto: Inge Beeftink  
 

boeien in een sneeuwbui

 
   
   foto: Jouke Mellema  
  Prijsvraag   stilleven  
     
 

Wat is dit?

onder de inzenders van het goede antwoord wordt een jaarabonnement op de Modderdorpse Tijd verloot.

 

Veel bewoners leven er lustig op los en zijn zich nauwelijks bewust van de bijzondere composities die zij soms veroorzaken door hun dagelijkse gedragingen en loopjes over paden. Onze fotograaf ging op zoek naar zulke dynamische en snel wisselende composities.

boven: plastic tas gevuld met visnet in wasbak in wit gefineerd badkamerkastje van spaanplaat. onder: hark, hout, plastic zak, kozijn, natte sneeuw, en piepschuim.

 
   
 
     
   
     
   
  foto: Inge Beeftink  
 

gevallen snoepjes

 

 
 

Nieuwe abonnees: Wim en Gerda Weers te Skånevik in Noorwegen, Bart Jansen op suburbane boerderij de Meijhorst in Nijmegen, het Havanna aan de Waal en Eliza ten Kate in Engeland. De Modderdorpse feliciteerd hen met deze keuze.

 
 

 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 9 maart 2006

terug naar het overzicht