zondag 7 mei 2006 nummer: 10  
   
  www.modderdorp.nl hoofdredaktie: Jouke Mellema en Inge Beeftink - freelancecorrespondent: Nuunheertje  
  ONTHOKTEN  
  vieren vrijheid met sex  
     
 

Guus is een nieuwe bewoner op het Modderdorpse erf. Zijn pauwenstaart is nu nog wat beschadigd door de lange tijd dat hij opgehokt heeft gezeten maar we hebben de verwachting dat hij er volgend jaar weer prachtig bij loopt. Voor Kor en de Vreemde is het in ieder geval een grote verrijking van hun leven. We hopen binnenkort op pauwenkuikens.

 
   
  foto's: Joik  
  kippennieuws  
 

van onze verslaggever:

De kippen zijn heel mooi en voelen zich naar mijn idee kern gezond. Er is één  wonderlijk ding, zo gauw Jouk of ik komen voeren dan is Bil niet geinteresseerd in het voer maar alleen maar in ons. Hij houdt heel erg van uit de hand eten. Het is een edel dier. Hij eet liever uit de hand dan van de grond.

Gisteren hebben Jouk en ik een haantje gevangen, een heel rond haantje. Hij was in het andere hok gestopt toen de ophokplicht van kracht werd. Dat was heel akelig voor hem omdat hij met een veel sterkere  haan moest concureren. Hij legde het gelijk af en moest treurig genoeg 's nachts buiten slapen.

Jouk heeft hem gevangen en wij hebben ‘m zelden zo  horen kermen, hij dacht dat het zijn einde  was. Doch na enkele seconden in het nieuwe hok te zijn geacclimatiseerd, begon hij al gelijk naar graan te pikken terwijl wij hem bijschenen met de lantaarn. We hoopten dat hij wel snel naar binnen zou lopen maar dat deed hij  niet, hij bleef vreten. Toen hebben wij hem maar gelaten. De volgende ochtend zag het er goed uit daarbinnen. De vrouwen waren eigenlijk alleen maar met zichzelf bezig zoals dat gaat met veel vrouwen en het haantje kwam nog wat onzeker over en iets gelaten, maar dat kost gewoon wat tijd. Dan zal alles wel in rustiger vaarwater  terecht komen. Over een week mogen zij allen naar buiten en daar zijn Jouk en ik erg gelukkig over.

 
  meivuur  
   
  videostill: Joik  
 

Van onze verslaggever Joik:                

Op 1 mei onstond er op nog onverklaarbare wijze een behoorlijk vuur in een rommelhoop achter het dorp. Eén der aanwezige bewoners verklaarde: "Ik wilde met bewoner M. wat hout verbranden in de vuurton. Toen we het vuur aanstaken vloog er een vonk over in de stapel daarnaast en voor we het wisten stond de boel in de fik". Op bovenstaande foto probeerd één van de dorpers het vuur te bedwingen met een tuinslang. De waterdruk was zo laag dat het beoogde bluswerk moest worden verricht met een 'lullig' straaltje.

Hoe de stapel zomaar in de fik kon vliegen door één vonk, zoals door de betreffende bewoner werd geclaimd, blijft een raadsel. In mei worden er in Nederland traditioneel overal vuren onstoken ter viering van de lente. Of er in Modderdorp ook sprake is geweest van een dergelijke vreugdeuiting? De medewerker van de vrijwillige brandweer die even poolshoogte kwam nemen constateerde dat er in principe veilig gehandeld was en er sprake moet zijn geweest van overmacht. De ferme landwind had een katalyserende werking maar blies de rook en de vlammen weg van de hooiberg. De grazende schapen in het aangrenzende veldje werden daardoor soms geheel aan het oog onttrokken.

 
 

 

 
  oude Modderdorpse wijsheden      tekening: Berend & zn.   Ingezonden  
   

Geachte redactie,

Het is met grote vreugde dat ik bericht, dat ook in Egypte uw krant met veel genoegen wordt gelezen. De interessante "Modderdorpse" heeft hier ook al een enthousiaste lezerskring gevonden.In Alexandrie, gelegen aan de blauwe, blauwe zee, waar men zich als hollander toch enigszins ontheemd voelt op sommige momenten, werd ondergenoemde lezer heel blij verrast toen zij in een internetcafe alhier uw gezellige blad aantrof. Ik bedoel maar, als je maar kwaliteit levert komt het succes van zelf!!! Daarom ten overvloede, veel succes met het voortbestaan van onze krant.

Hier in Egypte hebben de heer DDDD. en mevrouw Moempaard het best naar hun zin. Er is hier veel te zien wat past in hun interessesfeer. Daarbij komt dat het weer werkelijk stralend is en de mensen hier buitengewoon vriendelijk. Koetsiers nemen met hun paard samen een verfrissend zeebad...waar vind je zoiets tegenwoordig. Ook de dagen in Cairo samen met de Heer Fraterkip waren onvergetelijk

Iedereen in Modderdorp hartelijk gegroet, vooral Joik en Ingo Hitbingo. DDDDD. en Moempaard.
 
Hooggeachte hoofdredacteur,

Dank voor dit proefabonnement. Eigenlijk kan ik dit niet aannemen, omdat het raadsleden niet is toegestaan waardevolle relatiegeschenken te accepteren, zonder hier vooraf ministeriële toestemming voor gevraagd te hebben. Indien u mij kunt beloven dat uw blad in dit kalenderjaar geen meerjarige rijkssubsidie zal aanvragen bij het ministerie kan ik er misschien toch onbekommerd van genieten!

Tessa B.
Eng beeld geneutraliseerd
     
 
  Kikker op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats  
   
  videostill: Inge Beeftink  
  Knapperige tulpen sieren de redaktieruimte  
   
  foto: Joik  
 
  Buitenlands nieuws  
 
Treurig bericht van onze vrienden van de Suburbane Boerderij de Meijhorst te Nijmegen, het Havanna aan de Waal.
 
 

Maandag 17 april. Van onze verslaggever B. Jansen

Maandagochtend, het was paasochtend, en geheel opgemonterd door de gedachte aan het komend ontbijt met een vers eitje, toog ik naar het kippenhok in de binnentuin van onze Suburbane boerderij. Sinds de geboortegolf van vorig jaar ons verblijde met 30 nieuwe kippen halen we dit jaar de eieren weg om een nieuwe babyboom te voorkomen.. Wat ik aantrof echter in het kippenhok was geheel het tegenovergestelde van paaskuikentjes en vrolijkheid. De stammmoeder van kippenkolonie De Meijhorst: Trutje, zat ineengedoken voor de ingang. Het leek of zij demonstratief de toegang versperde en de bewoners van de boerderij in het geheel geen vrolijk pasen wenste. Rigoreus benaderde ik haar om de opkomende rellen maar meteen de kop in te drukken. Ik greep het ontrouwe dier maar wist meteen dat me vergist had.

- Trut, een Cochin-kriel die haar naam verwierf door parmantig gedrag en zware moederlijke instincten. (Ik herinner mij dat ze vorig jaar eind december al op de eieren zat in een zware strijd teneinde de vrieskou met haar kippenlijf van amper 500 gram uit de eieren te houden...) –

 

Ze deed geen enkele poging om aan mijn snoekduik te onsnappen, integendeel, ik hield een stil, ineengedoken diertje in de handen. Ik zette haar maar in een van de eerste door zonnestralen beschenen plekjes van de ren zodat ze het ten minste niet koud kreeg, raapte de eieren, waarna ik naar het ontbijt toog. Later die ochtend ontdekte een bewoner, de (geabonneerde) Heer Maas, tijdens het voeren het ontzielde lichaam van Trut net buiten de zonnevlek waarin ze haar laatste uur in het ziekbed lag.

H5N1? “Zeer waarschijnlijk niet,” aldus de Heer Hopman, leverancier van het kippenvoer, “Kippen gaan, ondanks wat de mens vaak denkt, ook wel eens gewoon dood.”

Haar laatste rustplaats bevindt zich op een meter of wat van de ren, tussen de appelboom en de bamboe. Met dank aan de heer Maas, voor graafwerkzaamheden en de heer Jansen voor het plaatsen van het kruis.
 
   
         
 
  Vuurwerk voor de knal      
   
 
Deze prachtige foto werd opgestuurd door: dhr. Angel en is zeer waarschijnlijk gefotografeerd in de directe omgeving van zijn woonplaats, Noordwijkerhout
 
  Stilleven  
 
Veel bewoners leven er lustig op los en zijn zich nauwelijks bewust van de bijzondere composities die zij soms veroorzaken door hun dagelijkse gedragingen en loopjes over paden. Onze fotograaf ging op zoek naar zulke dynamische en snel wisselende composities.
 
   
  hamer op hometrainer   foto: Joik  
         
 
  Uitslag Prijsvraag 16 april: Parapenter  
   
  winnaars van een unieke Modderdorpse perskaart: Simon Angel uit Noordwijk en Pauline Oltheten uit Amsterdam  
   

 
    De redaktie feliciteert beiden met hun prijs ! Beide winnaars zijn of worden persoonlijk benaderd door een redaktielid  
  Eerste vuurtje buiten  
   
  foto: Joik  
  zonmeisjes  
 

  foto: Inge Beeftink  
  Nieuwe abonnees: Tessa Boerman en Sam Reiziger te Amsterdam, mevr. Kitty Doze en Mitchel te Voorburg, de heer Simon Angel te Noordwijkerhout. De redaktie van de Modderdorpse feliciteert hen met deze keuze.  
     
  Wordt nu 10tjeslid van de Modderdorpse Tijd en ontvang een Perskaart op naam  
 

dit waren de Modderdorpse tijdingen voor 7 mei 2006

bekijk eerdere edities

of ga naar de

homepage: modderdorp.nl